özür dileyecek misiniz?

şuradan alıntı yaptım: haftanın iz bırakanları.

haşmet babaoğluna sormuşlar:



Referandum sonuçları kesinleştikten sonra "hayır"cılar birdenbire Aziz Nesin'in meşhur "Türk halkının yüzde 60'ı aptaldır" sözünü hatırladılar. Facebook, twitter gib, sosyal medya alemlerinde ve eş dost sohbetlerinde birdenbire büyük "toplumbilimci" ve filozof derecesine yükseltildi. Ne diyorsunuz bu duruma?

cevap vermiş haşmet abimiz:
Bir ara facebook'ta Aziz Nesin'in bu lafını birbirlerine gönderenlere oturup tek tek şunu yazmak istedim. Referandum'dan hemen önce Aziz Nesin'in oğlu, ünlü matematikçi Ali Nesin de "yetmez ama evet" dediğini açıklamıştı. O da mı aptal?... O da mı memleketin gidişatına akıl erdiremeyecek kadar cahil biri?.. Ama Aziz Nesin'in öteki oğlu Fransa'da yaşayan Ahmet Nesin kardeşinin bu tavrına karşı çıktı!

Bizim "hayır"cıların mantığına göre Nesin'in iki oğlundan biri zeki, öteki aptal...

Aziz Nesin bu sözleri hangi gerekçeyle söylemişti?

Aslında işin o yanı daha komik... Okumadan, bilmeden atıp tutma hastalığımız var! Üstelik mızıldanmalarımızı, hayal kırıklıklarımızı fikir sanıyoruz... Aziz Nesin bu sözü 1982 Darbe Anayasa'sına yüzde 92 oy çıkınca, sandığa koşa koşa "evet" diyenlere kızdığı için söylemişti. Hatta daha sonra bu oranı "evet" diyenlerin sayısına yüseltmiş, "Halkımızın yüzde 92'si, yani Evren'e oy verenlerin tamamı aptaldır" demişti. Yani yaşasaydı 13 Eylül sabahı Evren hakkında suç duyurusunda bulunmaya gidenler arasında Aziz Nesin de olurdu! Bence en doğrusu bu yersiz mızıldanmalar ve mizah kılığındaki hakaretleri bırakmak!.. Demokrasinin güzelliği "evet"lerin olduğu yerde "hayır"ların da var olmasıdır. Seçmen zekidir! Hem Atatürkçüler neden Atatürk'ün "Türk milleti zekidir" sözüne değil de, Nesin'in "aptaldır" sözüne inanıyor. Asıl komik olan bu bence!




açıkcası bu "aptal" isimli monologta kendimi taraf olarak görmediğim ve üzerime alınmadığım için hiç araştırma gereği duymamıştım aziz nesin'e ait oldğu söylenen bu sözü.

gelmek istediğim nokta şu; kendini cumhuriyet muhafızı sanan, Atatürk'ün arkasına saklanan okumuş cahiller artık saçmalamaktan vazgeçseniz nasıl olur? suçladığınız insanlardan daha çok zarar veriyorsunuz sahip çıktıklarınıza..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder