bugün bayram

bugün bayram. bayramın ne olduğunu ne için bayram olduğunu bilmeyen ve hatta kendini bile bilmeyen üç beş kişi çıkmış değerlere söverek egolarını şişirmeye çalışıyor yine. acınası bir durum. ister az müslüman ister çok kafir ol, senin bileceğin iş dostum bu. ama sirf laf olsun diye ona buna laf atma lütfen. elbetteki hayvanlara eziyet eden beceriksizlere diyecek birşeyim yok. din bu eziyeti emrediyormus gibi hakaret edenler mi geri kafalı, hiçbir kuralı dikkate almadan olayı bi canlı boğazlamaya indirgeyen sözde müslüman mı.. her iki grup da kurban olsunlar o hayvanlara, ama sırf 3,5 takipci daha kazanmak için anlamsız hatta haklı sandığın gerekçelere dayandırdığın salakca şeyler seni oldukça komik duruma düşürüyor.

orucu yemekteyize cevirdiniz, ramazan bayramını şeker bayramı diye emolaştırdınız, şimdi de kurban bayramına mı geldi sıra? bir de yufka yürekliler var, dayanamazmış hayvancıklara, sanki kimse bilmiyor endüstriyel hayvancılığı, günde kaç hamburger döner tüketildiğini.. en azından koyun gibi birşeylere inanmıyorsunz, ama keçi gibi aksini iddia ediyorsunuz ya.. :) benden olayın sosyal medya boyutuna dair bu kadar. sosyolojik ve elbetteki gizli kalmış, bastırılmış siyasi köklerini araştırısanız bulabilirsiniz.

bayramın ne oldugunu hatırlayanların bayramını kutlarım, katliam gözüyle bakanlara ise diyecek birşeyim yok, özgür ve hür iradeniz, keyfiniz bilir.

1 yorum:

  1. Kendilerini bilmiş!!! bilgili??? görgülü (peh) sayan, üst insan olarak diğer insanları sürekli altında görerek yaşayan insanlar bir şey diyeceğim sizlere: Siz ne kadar büyük olursanız olun. İsterseniz dağ olun ama ne olursa olsun yol daima dağların üstünden geçer. (Tünelleri karıştırma ömer abi :D)

    YanıtlaSil